Όταν άκουσε την άλλη πλευρά, βρήκε «Το καλύτερο παιδί» και αποφάσισε να το δουλέψει. Στο στούντιο, όταν ο Γιάννης Πλούταρχος συνειδητοποίησε την αλλαγή, γέλασε, αλλά ο Αντώνης Γούναρης τον έπεισε πως αυτό το τραγούδι θα σφράγιζε την καριέρα του.
«Το τραγούδι "Το Καλύτερο Παιδί" έχει μια ιστορία. Τότε, μου έδιναν κασέτες και μου έλεγαν να γράψω αυτό, γιατί είναι στην πρώτη πλευρά πρώτο. Το έβαλα στο κασετόφωνο κι είπα ότι μάλλον θα κάνουν λάθος. Δεν ήταν αυτό το τραγούδι, δεν ήταν ωραίο. Γύρισα κι από τη δεύτερη πλευρά και άκουσα "Το Καλύτερο Παιδί". Είπα ότι μάλλον μου έδωσαν λάθος πλευρά και θα γράψω αυτό. Πήγα στο στούντιο την άλλη μέρα, αρχίζαμε να παίζουμε το κομμάτι κι είδα τον Γιάννη Πλούταρχο να γελάει. Μου λέει "έγραψες λάθος τραγούδι". Του είπα να πει αυτό κι ότι θα χαρακτηρίσει την καριέρα του», σημείωσε.
Για το «Σα Ναυαγοί», ο Αντώνη Γούναρης ανέφερε πως η δισκογραφική του πρότεινε να αλλάξει τη φράση «σα ναυαγοί και ροβινσώνες» γιατί θεωρήθηκε παρωχημένη. Εκείνος προσποιήθηκε ότι θα το έκανε, αλλά αποφάσισε να το διατηρήσει, κάτι που τελικά δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.
«Μου το είχε αναθέσει η εταιρεία σαν παραγωγή και σαν ενορχηστρωτής. Κάποιος από την εταιρεία μου είπε να το αλλάξω το "σα ναυαγοί και ροβινσώνες" γιατί είναι λίγο παρωχημένο και παλιομοδίτικο. Είπα βεβαίως και μετά βγήκα έξω από την εταιρία κι είπα σιγά να μην το αλλάξω. Δεν συζητήθηκε ξανά ποτέ κι ευτυχώς το ξέχασαν», εξήγησε.
Πηγή: protothema.gr