Περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Commerzbank για να αποφύγει εξαγορά της

Περικοπή έως 4.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Commerzbank για να αποφύγει εξαγορά της

Την κατάργηση έως και 4.000 θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Commerzbank, προκειμένου να μειώσει το λειτουργικό της κόστος και να περιορίσει την εξάρτησή της από την Unicredit, μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο Reuters.

Η τράπεζα θα μπορούσε να περικόψει 3.000-4.000 θέσεις εργασίας, επί συνόλου 42.000 υπαλλήλων, με στόχο να ενισχύσει την ανεξαρτησία της έναντι των προκαταβολών εξαγοράς από την ιταλική Unicredit. Σύμφωνα ωστόσο με την Sueddeutsche Zeitung, η εξαγορά από την ιταλική εταιρία εκτιμάται ότι δύσκολα θα αποτραπεί. Ταυτόχρονα, την Πέμπτη αναμένεται η παρουσίαση του σχεδίου από το εποπτικό συμβούλιο του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η Commerzbank χρειάστηκε να διασωθεί από το κράτος και έκτοτε έχει σημειώσει μόνο μικρή πρόοδο. Επιπλέον, το περασμένο φθινόπωρο το κράτος έβγαλε προς πώληση το μερίδιό του, με αποτέλεσμα ο ιταλικός τραπεζικός όμιλος Unicredit να εξασφαλίσει το 10% των μετοχών της γερμανικής τράπεζας. Μέσω άλλων χρηματοπιστωτικών εργαλείων, η Unicredit θεωρείται ότι έχει πλέον πρόσβαση σχεδόν στο 29% του συνόλου των μετοχών της Commerzbank. Τώρα επιδιώκει μάλιστα να την εξαγοράσει, κάτι που απορρίπτει κατηγορηματικά η νέα διοίκηση, η οποία εδώ και μήνες επεξεργάζεται, υπό τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο Μπετίνα Όρλοπ, την στρατηγική που θα βοηθήσει την τράπεζα να αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα.

Κατά της εξαγοράς έχει ταχθεί και ο υποψήφιος καγκελάριος από την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) Φρίντριχ Μερτς. «Οι πολιτικοί στην Γερμανία είναι κατά της εξαγοράς», δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Έσσης, Μπόρις Ράιν (CDU).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE