Γεραπετρίτης στην ΝτιΚάρλο: «Απόλυτη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»

Γεραπετρίτης στην ΝτιΚάρλο: «Απόλυτη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού»

Τη θέση ότι η επίλυση του Κυπριακού αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτική αλλά και ότι η Αθήνα επιμένει για μια λύση βασισμένη σε μία Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, στο πλαίσιο των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επανέλαβε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στην Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις, Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της ομόφωνης ανανέωσης από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ της εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), για την οποία η Ελλάδα κατέβαλε εργώδεις προσπάθειες, ως εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Από την πλευρά της, η κα ΝτιΚάρλο ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας είναι αφοσιωμένος στο Κυπριακό και επιδιώκει να υπάρξουν απτά αποτελέσματα. Ευχαρίστησε, δε, την Ελλάδα για τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει εντός του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ενημέρωσε τον κ. Γεραπετρίτη σχετικά με τις προετοιμασίες για την επικείμενη άτυπη πενταμερή συνάντηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

To πρόγραμμα για τη Γενεύη - Ποιοι θα συνοδεύουν τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, για τη Γενεύη, όπου κατόπιν πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Αντόνιο Γκουτέρες, θα συμμετάσχει στη διευρυμένη Συνάντηση για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE