Απειλητικό μήνυμα: Περιμένει απάντηση από Europol και Interpol η Αστυνομία - Συνεχίζονται οι έρευνες

Απειλητικό μήνυμα: Περιμένει απάντηση από Europol και Interpol η Αστυνομία - Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι επαφές της Αστυνομίας σχετικά με την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων προς σχολεία σε όλη την Κύπρο χθες, Τρίτη.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ανδρέας Αναστασιάδης, δεν έχει ληφθεί κάποια απάντηση από την εταιρεία παροχής ηλεκτρονικών μηνυμάτων με έδρα τη Ρωσία, μέσω της οποίας φαίνεται ότι έγινε η αποστολή των μηνυμάτων, ή τις ρωσικές αρχές για το τι ακριβώς συνέβη, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν σημαίνει ότι τα μηνύματα εστάλησαν κατ’ ανάγκη από τη Ρωσία.

Σημείωσε ότι ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν η Europol και η Interpol για παροχή στοιχείων και αναμένεται η απάντησή τους πριν εξεταστούν τα επόμενα βήματα.

Συμπλήρωσε ότι φαινόμενα αποστολής παρόμοιων μηνυμάτων έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης και για αυτόν τον λόγο η Αστυνομία αποτάθηκε στις διεθνείς αρχές για περαιτέρω αξιολόγηση των στοιχείων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

VIDEO: ΠτΔ για Γενεύη - «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να μπούμε στην ουσία»

VIDEO: ΠτΔ για Γενεύη - «Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι για να μπούμε στην ουσία»

Την ετοιμότητα του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφορικά με τη μετάβαση του στη Γενεύη και τη συμμετοχή του στην άτυπη διευρυμένη Συνάντηση υπό την αιγίδα των ΗΕ.