ΥΠΟΙΚ: Περιθώριο μέχρι Μάιο για πράσινη φορολογία, απομένουν «τελικές πινελιές»

ΥΠΟΙΚ: Περιθώριο μέχρι Μάιο για πράσινη φορολογία, απομένουν «τελικές πινελιές»

Τον Μάιο αναμένεται η εφαρμογή της πράσινης φορολογίας, με την Κυβέρνηση να βρίσκεται στην τελική φάση προετοιμασίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

 Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΣΤΕΚ, τόνισε ότι η Κύπρος είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει τα συγκεκριμένα τέλη, που προέρχονται από παλαιότερες δεσμεύσεις.

Σημείωσε ότι το χρονικό περιθώριο για εφαρμογή της πράσινης φορολογίας είναι μέχρι τον ερχόμενο Μάιο και ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση είναι έτοιμη, εν αναμονή, όπως είπε, μιας «τελευταίας πινελιάς στα αντισταθμιστικά μέτρα», ώστε να ολοκληρωθούν τα υπό επεξεργασία νομοσχέδια.

Είπε επίσης ότι η πράσινη φορολογία και τα αντισταθμιστικά μέτρα θα ανακοινωθούν ταυτόχρονα.

Παρουσιάζεται η Φορολογική Μεταρρύθμιση

Παράλληλα ανέφερε ότι στις 26 Φεβρουαρίου θα γίνει συγκεκριμένη παρουσίαση για τη φορολογική μεταρρύθμιση και μετά από αυτή θα μπει σε διαδικασία υλοποίησης.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης θα γίνεται αναφορά και θα υπάρχουν πρόνοιες σε σχέση και με την πράσινη μετάβαση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν - Κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ - Tην ονόμασαν «Lion's Roar»

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE