ΥΠΑΝ για εμπρησμούς σε σχολεία: «Πρέπει να υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα»

ΥΠΑΝ για εμπρησμούς σε σχολεία: «Πρέπει να υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα»

Σε σημερινές της δηλώσεις, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο φαινόμενο των εμπρησμών στα σχολεία.

Σε ερώτηση για τους εμπρησμούς στα σχολεία με πρόσφατο τη χθεσινή πυρκαγιά σε Λύκειο στο Κολόσσι, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι το θέμα αυτό δεν λύνεται εύκολα.

«Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Αφορά και την οικογένεια πρωτίστως αλλά και πολλούς άλλους φορείς. Το σχολείο κάνει πάρα πολλά πέραν από τις διακηρύξεις, στην πράξη έχουν αναλάβει εκπαιδευτικοί, έχουμε κάνει ομάδες στα σχολεία, κάνουμε επιμόρφωση, κάνουμε σεμινάρια και εργαστήρια με τους ίδιους τους μαθητές. Είναι πολύ σημαντικό για μας να περάσει και το μήνυμα ότι πρέπει να υπάρχουν τιμωρητικά μέτρα, δηλαδή εκεί και όπου έχουμε τους ενόχους, εκείνοι να αναλαμβάνουν και την ευθύνη, έτσι ώστε να δίνονται τα σωστά μηνύματα σε όλους», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Παιδείας είπε ότι δουλεύουν σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία, με την Αστυνομία, με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να ενεργοποιηθούν και οι πρόνοιες όπως είπα για τα τιμωρητικά μέτρα, μια καλή δράση στην οποία προχωρούμε είναι και η εγκατάσταση καμερών , αλλά και οι φύλακες ασφαλείας, για τους οποίους έχουμε κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια. Σε όλα τα γυμνάσια σχεδόν έχουμε φρουρούς ασφαλείας και κάμερες εγκαθίσταται σταδιακά. Εξακολουθούμε εμείς ως σχολείο να ενδιαφερόμαστε για την αγωγή, για την πρόληψη, για αυτό και έχουμε βάλει πολλά προγράμματα στην προσχολική ηλικία», κατέληξε.     

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Το Ισραήλ καλεί πολίτες που βρίσκονται εκτός χώρας να συγκεντρωθούν σε Αθήνα ή Λάρνακα

Live: Το Ισραήλ καλεί πολίτες που βρίσκονται εκτός χώρας να συγκεντρωθούν σε Αθήνα ή Λάρνακα

Το Ισραήλ έχει ενημερώσει περισσότερους από 100.000 πολίτες του, που βρίσκονται εκτός χώρας, να συγκεντρωθούν σε Αθήνα ή Λάρνακα και να αναμένουν το άνοιγμα του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιστρέψουν, όταν θα είναι ασφαλές. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις: