Βατικανό: Ρουμάνος πέταξε και έσπασε έξι πολύτιμα κηροπήγια, μέσα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

Βατικανό: Ρουμάνος πέταξε και έσπασε έξι πολύτιμα κηροπήγια, μέσα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου (βίντεο)

Ένας άνδρας με καταγωγή από την Ρουμανία εισήλθε σήμερα στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και έριξε στο δάπεδο συνολικά έξι ασημένια κηροπήγια. Στη συνέχεια ανέβηκε στην Αγία Τράπεζα, έριξε κάτω ένα λευκό ύφασμα που την κάλυπτε και αμέσως μετά, ακινητοποιήθηκε από την ασφάλεια του Βατικανού.

Τα κηροπήγια του 19ου αιώνα είναι συνολικής αξίας τουλάχιστον 30.000 ευρώ και υπέστησαν σημαντικές ζημιές. Πιστοί και τουρίστες οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό της εκκλησίας βιντεοσκόπησαν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Παρόμοιο συμβάν είχε σημειωθεί το 2019, όταν ένας Ιταλός είχε ανέβει στην Αγία Τράπεζα της βασιλικής του Αγίου Πέτρου και είχε ρίξει με δύναμη στο δάπεδο ένα πολύτιμο κηροπήγιο.

Δείτε το βίντεο

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.