Σημαντική διάκριση: Δύο κυπριακά χωριά ανάμεσα στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου

Σημαντική διάκριση: Δύο κυπριακά χωριά ανάμεσα στα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου

Πισσούρι και Καλοπαναγιώτης θα βραβευτούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού – Εξασφάλισαν διεθνή διάκριση και μπήκαν στη λίστα με τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο

Σε μια εορταστική εκδήλωση, η κοινότητα Πισσουρίου βραβεύεται, στις 15 Φεβρουαρίου, ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά στον κόσμο, μια διεθνή διάκριση που εξασφάλισε, μαζί με την κοινότητα Καλοπαναγιώτη, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ), η οποία στήριξε την ετοιμασία της σχετικής αίτησης και τη διαδικασία αξιολόγησης, η συμπερίληψη του Πισσουρίου στη λίστα με τα «Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον Κόσμο», αποτελεί αναγνώριση για τη δέσμευση της κοινότητας στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, παραδόσεων και φυσικής ομορφιάς.

Το χωριό Πισσούρι, προστίθεται, ανήκει πλέον σε ένα σημαντικό δίκτυο που του εξασφαλίζει διεθνή αναγνώριση και προβολή ως ένα εξαίρετο παράδειγμα αγροτικού τουριστικού προορισμού και έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει τεχνογνωσία με άλλους προορισμούς που έχουν αναπτύξει καλές πρακτικές.

Η βράβευση του χωριού ως ένα από τα «Καλύτερα Τουριστικά Χωριά στον Κόσμο», θα γίνει το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου, με ξενάγηση των προσκεκλημένων σε σημεία αναφοράς της περιοχής, ενώ θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση και κέρασμα στην πλατεία Πισσουρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.