Καθηγήτρια ισχυρίζεται ότι μια θρυλική ταινία της Disney είναι «επικίνδυνη» για τα μικρά παιδιά

Καθηγήτρια ισχυρίζεται ότι μια θρυλική ταινία της Disney είναι «επικίνδυνη» για τα μικρά παιδιά

Μια καθηγητρια Ανθρωπιστικών Επιστημών θεωρεί πως η θρυλική ταινία της Disney είναι ακατάλληλη για τα μικρά παιδιά, καθώς δεν προβάλει τα σωστά πρότυπα.

Όταν σκέφτεστε «ακατάλληλες» ταινίες για μικρά παιδιά, το πρώτο πράγμα που θα σας ερχόταν στο μυαλό είναι τα θρίλερ και οι ταινίες που περιέχουν βίαιες και σεξουαλικές σκηνές. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος πάνω στη Γη που θα σκεφτόταν την εμβληματική ταινία της Disney « Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Όπως και να χει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι κλασικές ταινίες της Disney, όπως η «Πεντάμορφη και το Τέρας», προωθούν προβληματικά μηνύματα και παλιά στερεότυπα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στους μικρούς θεατές.

Η Δρ Victoria Cann, Καθηγητρια Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο East Anglia, δήλωσε στη Sun για το συγκεκριμένο θέμα: «Η ταινία είναι ακατάλληλη για τα παιδιάι, καθώς το Τέρας απεικονίζεται πάντα στα πρόθυρα της βίας.

Αυτό που που παρουσιάζει η παιδική ταινία είναι μια κλασική περίπτωση του συνδρόμου της Στοκχόλμης, όπου ο αιχμάλωτος ερωτεύεται τον απαγωγέα του για να εξασφαλίσει την επιβίωσή του.

Προβάλει επίσης την αναχρονιστική άποψη ότι αν μια γυναίκα επιμείνει αρκετά, μπορεί να αλλάξει έναν θυμωμένο σύντροφο.

Στο τέλος, το θηρίο μεταμορφώνετα σε αυτόν τον ξανθό λευκό άνδρα για να έρθει άλλο ένα ευτυχισμένο τέλος της Disney, δίνοντας την ιδέα ότι τώρα που είναι όμορφος, δεν μπορεί να είναι θυμωμένος ή απειλητικός».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE