Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς σε πρόβατα στο Ηράκλειο

Νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς σε πρόβατα στο Ηράκλειο

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές καθώς ένα νέο ύποπτο κρούσμα ευλογιάς φαίνεται πως έχει εντοπιστεί στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το νέο ύποπτο κρούσμα βρέθηκε σε εκτροφή του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων σε κοντινή μονάδα από εκείνη που είχε βρεθεί το πρώτο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήδη έχουν λάβει δείγμα το οποίο έχουν στείλει σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα οι Κτηνιατρική Υπηρεσία αποφάσισε την παράταση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της νόσου έως και τις 11 Φεβρουαρίου οπότε και θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση.

Αναλυτικά τα μέτρα είναι:

Απαγόρευση μετακίνησης ζώων εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Αναστολή σφαγής αιγοπροβάτων μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2025.

Απαγόρευση εμπορίας ζώων, ώστε να περιοριστεί η πιθανή διασπορά του ιού.

Αποφυγή ελεύθερης βόσκησης σε περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE