Η νέα τάση περιποίησης δέρματος: Οι μπανανόφλουδες χρησιμοποιούνται για «φυσικό μπότοξ» - Βίντεο

Η νέα τάση περιποίησης δέρματος: Οι μπανανόφλουδες χρησιμοποιούνται για «φυσικό μπότοξ» - Βίντεο

Οι χρήστες του TikTok τρελαίνονται με την τελευταία τάση περιποίησης της επιδερμίδας της Gen Z που λειτουργεί ως «φυσικό μπότοξ».

TikToker φέρνει στη μόδα νέα τάση για την περιποίηση της επιδερμίδα, που χρησιμοποιεί φλούδες μπανάνας.

Το hack περιλαμβάνει τη χρήση του εσωτερικού μιας μπανανόφλουδας και το τρίψιμο σε όλο το πρόσωπό για λίγα λεπτά, το οποίο οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι καταπραΰνει και συσφίγγει το δέρμα.

Τώρα οι χρήστες το δοκιμάζουν και το εντάσσουν στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματός τους για να δώσουν στους τηλεθεατές την ετυμηγορία τους για την τάση, με κάποιους να πιστεύουν ότι έχουν παρατηρήσει διαφορά στο δέρμα τους. «Αυτό έκανε πραγματικά το πρόσωπό μου να αισθάνεται πολύ πιο σφιχτό», δήλωσε ένας TikToker, δίνοντας μια ευκαιρία στο hack.

Ένας άλλος χρήστης είπε: «Δεν χρειάζεσαι μπότοξ», καθώς έτριβε τη φλούδα μπανάνας στο πρόσωπό της και είπε ότι είναι «μειωτής ρυτίδων», όσο πιο ώριμη τόσο το καλύτερο και ανέφερε ότι η φλούδα μπανάνας περιέχει λουτεΐνη που μπορεί να «φωτίσει, να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το δέρμα σας».

Ωστόσο, οι ειδικοί της περιποίησης του δέρματος έχουν εκφράσει τις σκέψεις τους σχετικά με την τάση και δεν πιστεύουν ότι η φλούδα μπανάνας μπορεί να αναπαράγει τα αποτελέσματα του μπότοξ.

Ο Dr. Dave Reilly, επικεφαλής επιστήμονας της εταιρείας περιποίησης δέρματος Absolute Collagen δήλωσε στη Daily Mail: «Αυτή η τάση έχει προέλθει από τους ισχυρισμούς ότι οι φλούδες μπανάνας περιέχουν "λουτεΐνη", ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει να φωτίσει το δέρμα και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Ενώ μπορεί να είναι αλήθεια ότι η φλούδα μπανάνας περιέχει αυτό το αντιοξειδωτικό, δεν θα απορροφηθεί τοπικά μέσω της άμεσης εφαρμογής στο δέρμαΗ συγκέντρωση της λουτεΐνης στη φλούδα δεν είναι επίσης αρκετά υψηλή για να παράγει σημαντικά αποτελέσματα».

Σημείωσε πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης τη φλούδα μπανάνας ως απολεπιστικό στο πρόσωπό τους, αλλά περιέγραψε την αποτελεσματικότητά της ως «περιορισμένη» και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να «ερεθίσει το δέρμα σας».

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.

BEST OF TOTHEMAONLINE