Στην κατεχόμενη Λουρουτζίνα ο Τατάρ - Δηλώνει υπέρ της διέλευσης

Στην κατεχόμενη Λουρουτζίνα ο Τατάρ - Δηλώνει υπέρ της διέλευσης

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε χθες την κατεχόμενη Λουρουτζίνα και πραγματοποίησε συνάντηση με τους κατοίκους σχετικά με την πρότασή του για τη λειτουργία νέου οδοφράγματος στην περιοχή. Στη συνάντηση, τον κ. Τατάρ συνόδευσαν ο «δήμαρχος» Αλί Καραβεζιρλέρ και ο ειδικός αντιπρόσωπος της τ/κ ηγεσίας, Γκιουνές Ονάρ.

Σύμφωνα με τη σημερινή έντυπη «Κίπρις», απευθυνόμενος στους κατοίκους του χωριού, ο κ. Τατάρ τόνισε τη σημασία της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του χωριού, αναφέροντας ότι συναντά άτομα από το χωριό σε κάθε περιοχή που επισκέπτεται στο εξωτερικό και ακούει τις ιστορίες τους. Υπενθύμισε ότι όταν ήταν «πρωθυπουργός», είχε συμμετάσχει σε διαμαρτυρία για τη λειτουργία οδοφράγματος στην περιοχή, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία.

Αναφερόμενος στις αυξανόμενες διελεύσεις, που έφτασαν τα 8 εκατομμύρια το 2024, ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης καταγράφεται στον Άγιο Δομέτιο. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων σε Μια Μηλιά και Λουρουτζίνα θα μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, ιδίως για το εμπόριο και τις μεταφορές από και προς το «αεροδρόμιο».

Ο «δήμαρχος» Καραβεζιρλέρ εξέφρασε την ελπίδα για το άνοιγμα του οδοφράγματος, αναφέροντας την πιθανότητα να συμβεί τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Αποκατάσταση ομαλότητας στην νεκρή ζώνη της Δένειας - Οι διαβεβαιώσεις που έλαβε ο κοινοτάρχης από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Περίπου από τις 2:00 μ.μ. του Σαββάτου και έπειτα αποκαταστάθηκε η ομαλότητα στην ζώνη κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της κοινότητας Δένειας, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE