Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για μείωση βασικών επιτοκίων κατά 0,25% από ΕΚΤ

Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για μείωση βασικών επιτοκίων κατά 0,25% από ΕΚΤ

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόσθετη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 0,25% εξέφρασε με σημερινή γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Όπως ανέφερε, το γεγονός αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα κατά τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, ενώ αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις και στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο πληθωρισμός, εντός του 2024, κυμάνθηκε στο 1,8%.

«Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένει ότι αυτή τη φορά οι κυπριακές τράπεζες θα ανταποκριθούν άμεσα στην απόφαση αυτή και θα προχωρήσουν στην ανάλογη μείωση των επιτοκίων τους, χωρίς καμία χρονική υστέρηση. Άλλωστε αυτό αποτέλεσε και μία από τις δεσμεύσεις των τραπεζών κατά τις πρόσφατες συναντήσεις με τον Υπουργό», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Πλησιάζουμε στη Γενεύη: Το πλάνο της Λευκωσίας - Η σιωπή Γκουτέρες

Βρισκόμαστε μόλις οκτώ μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη της Γενεύης και η Λευκωσία προετοιμάζεται πυρετωδώς για όλα τα σενάρια, τα οποία ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει, έχοντας ωστόσο ενώπιον της, τις γνωστές θέσεις της τουρκικής πλευράς, για λύση δύο κρατών.