Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για μείωση βασικών επιτοκίων κατά 0,25% από ΕΚΤ

Ικανοποίηση ΥΠΟΙΚ για μείωση βασικών επιτοκίων κατά 0,25% από ΕΚΤ

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για πρόσθετη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 0,25% εξέφρασε με σημερινή γραπτή του δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός.

Όπως ανέφερε, το γεγονός αποτελεί μια θετική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία, ιδιαίτερα κατά τη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία, ενώ αντικατοπτρίζει τις εξελίξεις και στην κυπριακή οικονομία και κοινωνία, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο πληθωρισμός, εντός του 2024, κυμάνθηκε στο 1,8%.

«Ο Υπουργός Οικονομικών αναμένει ότι αυτή τη φορά οι κυπριακές τράπεζες θα ανταποκριθούν άμεσα στην απόφαση αυτή και θα προχωρήσουν στην ανάλογη μείωση των επιτοκίων τους, χωρίς καμία χρονική υστέρηση. Άλλωστε αυτό αποτέλεσε και μία από τις δεσμεύσεις των τραπεζών κατά τις πρόσφατες συναντήσεις με τον Υπουργό», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Πόλωση χωρίς φρένα ενόψει βουλευτικών: Ψηφοδέλτια υπό πίεση, συγκρούσεις προσώπων και νευρικότητα στα κόμματα

Σε ένα πολιτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα και αυξημένη καχυποψία, τα κόμματα εισέρχονται στην τελική ευθεία προς τις βουλευτικές εκλογές με εμφανή σημάδια πίεσης. Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων, αντί να λειτουργεί ως οργανωτικό ορόσημο, εξελίσσεται σε πεδίο πολιτικών ισορροπιών, προσωπικών στρατηγικών και δημόσιων συγκρούσεων, αποτυπώνοντας το κλίμα πόλωσης, που διαμορφώνεται όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, της 24ης Μαΐου.

BEST OF TOTHEMAONLINE