Λετυμπιώτης στο «T»: Απών το ΑΚΕΛ από την παρουσίαση του προγραμματισμού - «Απαξίωση για το θεσμό της Προεδρίας»

Λετυμπιώτης στο «T»: Απών το ΑΚΕΛ από την παρουσίαση του προγραμματισμού - «Απαξίωση για το θεσμό της Προεδρίας»

Απών το ΑΚΕΛ από την χθεσινή (29/1) παρουσίαση του Ετήσιου Προγραμματισμού της Κυβέρνησής για το 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων, εκπροσώπων θεσμών, κοινωνικών εταίρων, οργανωμένων συνόλων και προσωπικοτήτων από την κοινωνία των πολιτών.

«Δεν ήρθε ούτε ένας εκπρόσωπος από το ΑΚΕΛ», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος , Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε δηλώσεις του στο ThemaOnline.

Από χθες γίνεται συζήτηση τόσο σε τηλεοπτικά στούντιο όσο και εσωτερικά στα πολιτικά κόμματα, για τους πέντε άξονες και τις πάνω από 80 δράσεις που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ωστόσο η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Γ.Γ ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος μέσα από ανάρτηση του από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ, κατέκρινε την παρουσίαση αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κάποια μέτρα τα εξήγγειλε πρώτη φορά ο Πρόεδρος. Άλλα τα εξήγγειλε για πολλοστή φορά. Άλλα όπως η ακρίβεια τα ξέχασε εντελώς. Όμως μια Κυβέρνηση δεν κρίνεται από τις εξαγγελίες, αλλά από τις πράξεις και τα αποτελέσματα. Μέχρι στιγμής η Κυβέρνηση δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί».

Ο κ.Λετυμπιώτης σχολιάζοντας την πιο πάνω κριτική ανέφερε στο «Τ», ότι ο ίδιος ο ΠτΔ προέτρεψε τους πολίτες και τα πολιτικά κόμματα να κρίνουν το έργο και τις δράσεις της κυβέρνησης, για αυτό και επέλεξε να ενημερώνει τον κόσμο για τους στόχους που τίθενται κάθε χρονιά.

Σημείωσε ωστόσο ότι «Δεν ήρθε ούτε ένας εκπρόσωπος από το ΑΚΕΛ. Σημειώνω επίσης ότι όταν ο ΠτΔ κλήθηκε να παρευρεθεί στο συνέδριο του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό, από σεβασμό σε μια πολιτική δύναμη...παρευρέθηκε. Ενώ μια πολιτική δύναμη με εκπροσώπους, Βουλευτές κτλ δεν ήρθε ούτε ένας, απαξιώνοντας όχι τον Νίκο Χριστοδουλίδη αλλά τον θεσμό της Προεδρίας. Θα μπορούσε κάποιος να έρθει...»

Συμπλήρωσε ότι από τη στιγμή που ήθελε το ΑΚΕΛ να δώσει έμφαση στην κριτική που θέλει να ασκήσει, «μόνο και μόνο από στοιχειώδη σεβασμό στο θεσμό της Προεδρίας θα έπρεπε κάποιος εκπρόσωπος να έρθει. Εκτός και αν διαφωνούν με τον θεσμό να παρουσιάζονται οι δράσεις εκ των προτέρων, για να ενημερώνεται ο κόσμος».

Εν κατακλείδι ο κ.Λετυμπιώτης κατέληξε αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος «θέλει πέρα από την Βουλή να γνωρίζει και ο κόσμος» τους προϋπολογισμούς και τις δράσεις, ώστε να υπάρχει διαφάνεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE