Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιάσoνας Τριανταφυλλίδης

Θλίψη: Πέθανε ο δημοσιογράφος Ιάσoνας Τριανταφυλλίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου και τηλεόρασης Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία του.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, Ελένη Σπανοπούλου.

 
Ο Ιάσονας Τρινταφυλλίδης είχε γράψει πάνω από 20 βιβλία με θέμα την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, του τραγουδιού, του μιούζικαλ, καθώς και βιογραφίες ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο και ειδικότερα από το ελληνικό σινεμά.

Αρθρογραφούσε από το 1985 σε εφημερίδες και περιοδικά, έχει κάνει εκπομπές στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση, προσφάτως και στο διαδίκτυο.

Έχει επιμεληθεί επανεκδόσεις παλαιού υλικού σε CD για ηθοποιούς και τραγουδιστές όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Βάνου, η Σοφία Βέμπο, η Μαρινέλλα, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Γιάννης Σπάρτακος, αλλά και του συνόλου της μουσικής του Νίκου Μαμαγκάκη για τον κινηματογράφο, ενώ έχει κάνει ειδικά αφιερώματα για την ιστορία του τραγουδιού στο ελληνικό σινεμά, μεταξύ άλλων.

Στην τηλεόραση έκανε το πρώτο πρωινό του MEGA («Κοκτέιλ»), καθώς και εκπομπές με συνεντεύξεις, αφιερώματα, μονογραφίες.

Υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του «Να η ευκαιρία», σχολιαστής στις ειδήσεις του STAR, αλλά και σε πολιτική εκπομπή με την Όλγα Τρέμη στο MEGA.

Αρθρογράφησε επίσης στην Εφημερίδα των Συντακτών και στοyoufly.com ενώ έκανε και καθημερινά μεσημεριανή εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 με τίτλο «Αθήνα, με ακούς;».

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Σε περιπέτειες η ΕΔΕΚ - Η υποψηφιότητα Κωστή Ευσταθίου για την προεδρία του κόμματος, διαταράσσει τις «ισορροπίες»

Η απόφαση του μεμονωμένου βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ, μπορεί να αιφνιδίασε κάποιους στην ΕΔΕΚ, ωστόσο, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε μια επικοινωνία μεταξύ του Κωστή Ευσταθίου με την «πρωτοβουλία για την ΕΔΕΚ», σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για τη «σωτηρία» του κόμματος, ύστερα από την απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου, να παραιτηθεί από την προεδρία της ΕΔΕΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE