Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Κυριακή, ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, όπου τη Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, το επίκεντρο των συζητήσεων του Συμβουλίου θα είναι η συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, οι σχέσεις ΕΕ - ΗΠΑ, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, οι τρέχουσες εξελίξεις στη Γεωργία και στη Μολδαβία, καθώς και οι υβριδικές απειλές. 

Συμπληρώνεται ότι στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κόμπος θα έχει επίσης συναντήσεις με την Επίτροπο για Ετοιμότητα, Διαχείριση Κρίσεων και Ισότητα Χάτζα Λαχμπίμπ, την Επίτροπο για Διεύρυνση Μάρτα Κος, την Επίτροπο για τη Μεσόγειο Ντουμπράβκα Σουίτσα, τον Επίτροπο Αλιείας και Ωκεανών Κώστα Καδή και τους Κύπριους Ευρωβουλευτές. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE