Σήμερα η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Σήμερα η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας

Αρχίζει σήμερα τo πρωί η διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας στην Βουλή των Ελλήνων.

Το Σώμα των «300» καλείται να επιλέξει μεταξύ τεσσάρων προτάσεων που κατατέθηκαν στο προεδρείο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μεταξύ του τέως προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα που προτάθηκε από την Νέα Δημοκρατία, των πρώην υπουργών Τάσου Γιαννίτση και Λούκας Κατσέλη που προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, και του συγγραφέα Κώστα Κυριακού που προτάθηκε από το κόμμα της «Νίκης».

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE