Κίνδυνος για φωτιά - Αποσύρεται επικίνδυνος αυτόματος διακόπτης διαρροής από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

Κίνδυνος για φωτιά - Αποσύρεται επικίνδυνος αυτόματος διακόπτης διαρροής από την κυπριακή αγορά - Δείτε φωτογραφία

Το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι έχει εντοπίσει στην αγορά το πιο κάτω προϊόν, το οποίo δε συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για το χρήστη και την ιδιοκτησία.

Επιπρόσθετα, δεν συνοδεύεται από την απαιτούμενη δήλωση συμμόρφωσης EE και τον απαιτούμενο τεχνικό φάκελο. Ως εκ τούτου, ο εισαγωγέας έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρση και ανάκλησή του από την αγορά.

Προϊόν

Κατηγορία: Εξοπλισμός ηλεκτρικών εγκαταστάσεων
Είδος: Αυτόματος διακόπτης διαρροής με ενσωματωμένη προστασία από υπερένταση (RCBO)
Εμπορική επωνυμία: GENROON
Μοντέλο: SGPLS
Χαρακτηριστικά: 4 pole, Type S, 415 V, 0.3A, C32
(Eπίσης τα 4P / C20 & C40 καθώς και τα 2P / C20, C32, C40)
Εισαγωγέας: ANTONIS T. PAPETTAS ELECTRICAL LTD



Κίνδυνος: Φωτιάς, ηλεκτροπληξίας ή υλικής ζημιάς, λόγω μερικής αποτυχίας του στη δοκιμή βραχυκυκλώματος και στη δοκιμή αύξησης της θερμοκρασίας σύμφωνα με τα εφαρμοστέα εναρμονισμένα πρότυπα.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός χρησιμοποιείται ως κεντρική προστατευτική συσκευή και τοποθετείται συνήθως στο ερμάριo ή στο δωμάτιο μετρητών, μετά τον μετρητή της Α.Η.Κ.

Καλούνται οι αδειοδοτημένοι ηλεκτρολόγοι που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν/εγκαταστήσουν, και να το επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί. Επιπρόσθετα, καλούνται να ενημερώσουν σχετικά τους πελάτες τους που έχουν εγκαταστήσει το συγκεκριμένο προϊόν για να προβούν σε αντικατάστασή του.

Περαιτέρω, οι καταναλωτές που εντοπίσουν ότι το πιο πάνω προϊόν είναι εγκατεστημένο στα υποστατικά τους, να απευθυνθούν σε αδειοδοτημένο ηλεκτρολόγο για να διευθετηθεί η αντικατάστασή του.

Σημειώνεται ότι, το προϊόν που θα αντικατασταθεί θα πρέπει να επιστραφεί στον εισαγωγέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση της απόσυρσης και της ανάκλησης. Επιπρόσθετα, ο οικονομικός φορέας που είναι υπεύθυνος για την ανάκληση για λόγους ασφάλειας του εξοπλισμού είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον καταναλωτή αποτελεσματικό, δωρεάν και έγκαιρο τρόπο επανόρθωσης, χωρίς οποιοδήποτε χρονικό περιορισμό.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στο φαξ 22348202.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τα επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΕΕ, για επικίνδυνα μη εδώδιμα προϊόντα Safety Gate.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE