Υπ. Γεωργίας: Άρχισε η ποινική έρευνα για τα πτητικά μέσα

Υπ. Γεωργίας: Άρχισε η ποινική έρευνα για τα πτητικά μέσα

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στη βάση ευρημάτων διοικητικής έρευνας, η Αστυνομία Κύπρου άρχισε ποινική έρευνα γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε Διαγωνισμό του Τμήματος Δασών για τα πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης. 

Η διοικητική έρευνα, που έγινε με οδηγίες της Υπουργού Γεωργίας δρος Μαρίας Παναγιώτου μετά από γραπτή καταγγελία που δέχθηκε, κάλυψε το σύνολο των συμβάσεων (μισθώσεων, συντήρησης κ.τ.λ.) από το 2017 και έπειτα, ώστε να διαφανούν ενέργειες, πράξεις ή και παραλείψεις, από τις οποίες ενδέχεται να προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα ή και ποινικά αδικήματα.

Η έκθεση της διοικητικής έρευνας υποβλήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2024 στην Υπουργό, η οποία την προώθησε στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. Κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων, τα ευρήματα του ερευνώντος λειτουργού προωθήθηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση.

Οι διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το πτητικό πρόγραμμα συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.