«Ξέμεινε από … ράμματα το Νοσοκομείο Λευκωσίας» Το Υπ. Υγείας απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας

«Ξέμεινε από … ράμματα το Νοσοκομείο Λευκωσίας» Το Υπ. Υγείας απαντά σε δημοσίευμα εφημερίδας

Το Υπουργείο Υγείας προέβη σήμερα σε γραπτή απάντηση σε σχέση με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή» με τίτλο «Ξέμεινε από ….. ράμματα το Νοσοκομείο Λευκωσίας» και ημερομηνίας 29 Οκτωβρίου 2015.

 Οπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τα χειρουργικά ράμματα, έχει κατακυρωθεί καινούργια προσφορά που καλύπτει τα επόμενα τρία χρόνια.

"Αυτό το οποίο παρατηρήθηκε ήταν πολύ μικρή έλλειψη στο αποθεματικό των χειρουργικών ραφών στις Αποθήκες των Ιατρικών Υπηρεσιών τον περασμένο μήνα, και όχι των χειρουργικών ραφών στο χειρουργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, αφού λόγω της αλλαγής των κωδικών των χειρουργικών ραφών έγινε μικρή παραγγελία προς κάλυψη των άμεσων αναγκών. Απόφαση η οποία απέφυγε αχρείαστη σπατάλη δημοσίου χρήματος αλλά και πρακτικές του παρελθόντος όπου χειρουργικές ραφές ή και άλλα αναλώσιμα καθίσταντο αχρησιμοποίητα λόγω ημερομηνίας λήξεως" αναφέρει το Υπουργείο.

Σημειώνει ακόμη ότι προ ημερών έγινε παραγγελία με αρκετούς κωδικούς των νέων χειρουργικών ραφών και αναμένεται η παράδοση τους στις αποθήκες. Κανένα περιστατικό χειρουργικής επέμβασης δεν ακυρώθηκε.
 
Σχετικά με την αναφορά για ελλείψεις σε αναλώσιμα της Ορθοπεδικής Κλινικής σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα, ούτε και έχουν παρουσιαστεί ελλείψεις σε σχέση με τα χειρουργικά εργαλεία καθότι υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά εργαλεία.
 
Σχετικά με αναλώσιμα για επεμβάσεις της Γενικής Χειρουργικής το Υπουργείο αναφέρει ότι υπήρξε καθυστέρηση στην παραλαβή εργαλείων μίας χρήσης προ διμηνίας λόγω μη κατακύρωσης της καινούργιας προσφοράς. Ωστόσο, τονίζεται, το θέμα επιλύθηκε, έχουν γίνει παραγγελίες και γίνεται η προμήθεια σε αναλώσιμα. 
 
Ως προς την αναφορά σε ιατρικά εργαλεία τα οποία είναι ακατάλληλα επισημαίνεται ότι (α) σε περίπτωση προβλήματος σε εργαλείο μίας χρήσης ενημερώνεται η Επιτροπή Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και λαμβάνονται οδηγίες, και (β)  εάν τα εργαλεία είναι πολλαπλών χρήσεων γίνεται είτε αντικατάσταση είτε επιδιόρθωση τους.  

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Όλα στο τραπέζι στο Εθνικό Συμβούλιο: Κυπριακό, κρίση , Βάσεις και νέα μέτρα στήριξης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σύσκεψης του Εθνικού Συμβουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, ενημερώνοντας την πολιτική ηγεσία για τα αποτελέσματα των επαφών του και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, πραγματοποιήθηκε εκτενής ανταλλαγή απόψεων, με κοινή διαπίστωση την ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.