Ισραήλ: Παραιτείται τον Μάρτιο ο αρχηγός των IDF επικαλούμενος τη στρατιωτική αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου

Ισραήλ: Παραιτείται τον Μάρτιο ο αρχηγός των IDF επικαλούμενος τη στρατιωτική αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου

Ο αρχηγός των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) του Ισραήλ, αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλεβί, ανακοίνωσε την Τρίτη με επιστολή του προς τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Ισραέλ Κατς ότι θα παραιτηθεί στις 6 Μαρτίου, μετά από δύο χρόνια και δύο μήνες θητείας. Η αποχώρησή του έρχεται περίπου 10 μήνες νωρίτερα από την καθιερωμένη τριετή θητεία.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, o Χαλεβί εξήγησε ότι η απόφαση αυτή συμβαδίζει με τη δέσμευσή του από τον Οκτώβριο του 2023 να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία της 7ης Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε εισβολή στη νότια περιοχή του Ισραήλ.

Παρά την αποτυχία αυτή, ο Χαλεβί αναφέρθηκε στις πρόσφατες επιτυχίες των IDF, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, του Ιράν, καθώς και στη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων με τη Χαμάς, η οποία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE