Λετυμπιώτης: Έρχονται οι Αμερικανών στη Βάση «Α. Παπανδρέου» - Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας

Λετυμπιώτης: Έρχονται οι Αμερικανών στη Βάση «Α. Παπανδρέου» - Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με συμμαχικές δυνάμεις συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του προς τα ΜΜΕ, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη χώρα μας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ομάδα αξιολόγησης από την 435η Μοίρα Υποστήριξης Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η συγκεκριμένη ομάδα, που έχει τη βάση της στη Γερμανία, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση ‘Ανδρέας Παπανδρέου’, στην Πάφο, με κύριο στόχο την παροχή τεχνογνωσίας και συστάσεων γύρω από νέα έργα υποδομής, τα οποία θα ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους μας.

Η αξιολόγηση θα καλύψει, μεταξύ άλλων, τομείς, όπως οι λειτουργίες του αεροδρομίου, η διοικητική μέριμνα, οι επικοινωνίες, στηρίζοντας έτσι τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων.

Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με συμμαχικές δυνάμεις συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Η αναβάθμιση των υποδομών, η προμήθεια σύγχρονων μέσων και η επένδυση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελούν βασικούς πυλώνες της εθνικής στρατηγικής μας για μια αποτελεσματική και ευέλικτη αμυντική θωράκιση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Κλείνει το κεφάλαιο Ορφανίδη στο ΔΗΚΟ - Οι αιχμές στον Νικόλα - Το «άνοιγμα» στον Αποστόλου και το στοίχημα του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα

Η αποχώρηση του Χρίστου Ορφανίδη από την εκλογική μάχη του 2026 επιβεβαιώνει ρήγματα εντός του ΔΗΚΟ. Το παρασκήνιο πίσω από τη συμφωνία με τον Ανδρέα Αποστόλου, οι σκληρές αιχμές προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και οι εκκρεμότητες στο ψηφοδέλτιο της Λάρνακας για τον ΔΗΣΥ.

BEST OF TOTHEMAONLINE