Σύσκεψη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου: Όσα συζητήθηκαν και η δέσμευση για διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας

Σύσκεψη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου: Όσα συζητήθηκαν και η δέσμευση για διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 20 Ιανουαρίου 2025, σύσκεψη στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου υπό την προεδρία του Αρχιπυράρχου, κ. Νίκου Λογγίνου, με τη συμμετοχή των Υπευθύνων των Επαρχιακών Πυροσβεστικών Διευθύνσεων, του Διοικητή της ΕΜΑΚ και των Προϊσταμένων των Τμημάτων του Αρχηγείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και είχε ως κύριο θέμα την αξιολόγηση της τρέχουσας επιχειρησιακής ετοιμότητας και συντονισμού, την ενίσχυση των δράσεων για τη διαχείριση καταστροφικών περιστατικών και κρίσεων, καθώς και συζήτηση γενικού ενδιαφέροντος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των εποικοδομητικών επισκέψεων του Αρχιπυράρχου σε όλες τις Πυροσβεστικές Διευθύνσεις, όπου το προσωπικό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον ίδιο για την υλοποίηση και τον προγραμματισμό διαφόρων δράσεων που αφορούν την Υπηρεσία, καθώς και να ανταλλάξει απόψεις υπηρεσιακής φύσεως.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της πυροπροστασίας και αναλύθηκαν στρατηγικές βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των επιχειρησιακών δράσεων σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, συνεργασία και ενίσχυση των υποδομών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενδεχόμενα περιστατικά.

Ο Αρχιπύραρχος υπογράμμισε την σημασία της συνεχούς προετοιμασίας και του άριστου συντονισμού μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών και κρατικών φορέων, καθώς και την ανάγκη για ταχεία αντίδραση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ενίσχυση της δέσμευσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου για τη διασφάλιση της προστασίας της δημόσιας ασφάλειας και του περιβάλλοντος, μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία και την άριστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE