Τραγωδία στη Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον επτά νεκροί εξαιτίας κατάρρευσης σε παράνομο χρυσωρυχείο

Τραγωδία στη Ζιμπάμπουε: Τουλάχιστον επτά νεκροί εξαιτίας κατάρρευσης σε παράνομο χρυσωρυχείο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας κατάρρευσης σε παράνομο χρυσωρυχείο στη βορειοανατολική Ζιμπάμπουε, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της αφρικανικής χώρας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο στην Μπιντούρα, περίπου 85 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Χαράρε.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί πέντε νεκροί, ηλικίας 20 έως 34 ετών, σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία, χωρίς να διευκρινίζεται πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στις στοές όταν σημειώθηκε η κατάρρευση.

Μαρτυρίες που δημοσιεύονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περίπου 15 εγκλωβισμένους.

Η παράνομη εξόρυξη στη Ζιμπάμπουε – χώρα με τεράστιο ορυκτό πλούτο – είναι ευρέως διαδεδομένη και δεν λείπουν τα δυστυχήματα. Τον Σεπτέμβριο του 2023, εννέα άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από την κατάρρευση ορυχείου στο Τσεγκουτού, περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Χαράρε.

Στη γειτονική Νότια Αφρική, 87 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από εγκαταλελειμμένο χρυσωρυχείο κοντά στο Στιλφοντέιν. Από τα μέσα Αυγούστου, η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 1.900 παράνομους μεταλλωρύχους, εκ των οποίων περισσότεροι από 400 κατάγονται από τη Ζιμπάμπουε.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

POLITICO: Επιστολή ΠτΔ σε φον ντερ Λάιεν για την άμυνα της ΕΕ – Ζητά συγκεκριμένα βήματα

POLITICO: Επιστολή ΠτΔ σε φον ντερ Λάιεν για την άμυνα της ΕΕ – Ζητά συγκεκριμένα βήματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ζητώντας την επαναφορά στην ατζέντα της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής της ΕΕ, αλλά και ενημέρωση για τις μέχρι τώρα προτάσεις και τα επόμενα βήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του POLITICO, που είδε το κείμενο της επιστολής.

BEST OF TOTHEMAONLINE