Μακάρειο Νοσοκομείο: Αυξημένες οι εισαγωγές – Τι είναι η μυοσίτιδα; Ο λόγος που τα παιδιά κολλάνε και δεύτερο ιό ταυτόχρονα

Μακάρειο Νοσοκομείο: Αυξημένες οι εισαγωγές – Τι είναι η μυοσίτιδα; Ο λόγος που τα παιδιά κολλάνε και δεύτερο ιό ταυτόχρονα

Αυξημένες είναι οι εισαγωγές παιδιών στο Μακάρειο νοσοκομείο, αφού η πληρότητα βρίσκεται γύρω στο 86%, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΡΙΚ, στην εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο Διευθυντής της παιδιατρικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Αβραάμ Ηλία.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 31 παιδιά, από τα οποία η πλειοψηφία είναι παιδιά με γρίπη Α και ακολουθούν σε συχνότητα τα παιδιά με RSV. Η συχνότητα έχει μεταβληθεί. Τον Δεκέμβριο βλέπαμε πολύ συχνότερα περιστατικά παιδιών με RSV δηλαδή 6 στα 10 παιδιά και ήταν κυρίως βρέφη, κάτω των 12 μηνών. Τώρα ο RSV έχει μειωθεί και έχει αυξηθεί η γρίπη Α αλλά είναι κάτι αναμενόμενο», είπε συγκεκριμένα.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Ηλία, ανέφερε ότι «ενδεχομένως να έχουμε ξανά μια αύξηση των περιστατικών του ιού RSV, αλλά θα έλεγα ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και είναι καλύτερη από ότι την αναμέναμε αυτή την περίοδο»

«Τα παιδιά  με γρίπη Α, παρουσιάζονται με σοβαρή εικόνα λόγω ψηλού πυρετού και διαρκεί 5-7  μέρες, έχουν ανορεξία επομένως χρειάζονται υποστηρικτή αγωγή. Τα μεγαλύτερα παιδιά με γρίπη Α μπορεί να πάθουν μία επιπλοκή που λέγεται μυοσίτιδα και να παρουσιάζουν αδυναμία στη βάδιση. Αν είναι κάτι σοβαρό μπορεί να χρειαστούν εισαγωγή στο νοσοκομείο για να πάρουν την κατάλληλη θεραπεία και η διάρκεια νοσηλείας είναι περίπου μία εβδομάδα, ενώ ορισμένα παιδιά μπορεί να έχουν και RSV και γρίπη Α και να χρειαστεί να νοσηλευτούν στη ΜΕΘ», συμπλήρωσε.

Θέλοντας να εξηγήσει πώς ορισμένα παιδάκια κολλάνε δύο ιούς, τόνισε ότι «αν κάποιο παιδί νοσήσει με γρίπη Α, το σύστημα αποδυναμώνεται και είναι ευάλωτο και έτσι μπορεί να κολλήσει και με δεύτερο ιό. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να απομονώνουμε τα παιδιά στους παιδιατρικούς θαλάμους και να τα ομαδοποιούμε για να μην αναμιγνύονται τα περιστατικά»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι τα νεογνά και τα βρέφη κάτω των 3 ετών πρέπει να έχουν όσο το δυνατό λιγότερες επαφές και όσες μητέρες μπορούν να θηλάζουν γιατί παρέχουν έτοιμα αντισώματα στα παιδιά και τα προφυλάσσουν μέχρι να αναπτύξουν τα ίδια τα παιδιά το ανοσοποιητικό τους σύστημα»

Παράλληλα, «γονείς οι οποίοι έχουν παιδιά με συμπτωματολογία λοίμωξης αναπνευστικού να τα περιορίζουν στο σπίτι. Να μην τα στέλνουν στο σχολείο με αντιπυρετικά γιατί μεταδίδονται οι ιοί και στα άλλα παιδιά και μετά σε ολόκληρη την κοινωνία», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη χτύπησε κτίριο της Μοσάντ – «Ο Χαμενεΐ θα έχει τη μοίρα του Σαντάμ», λέει το Ισραήλ

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE