Η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στα σύνορα και οι πρώτες συνομιλίες με τους συγγενείς τους - Δείτε βίντεο

Η απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στα σύνορα και οι πρώτες συνομιλίες με τους συγγενείς τους - Δείτε βίντεο

Οι τρεις όμηροι που απελευθερώθηκαν από την Χαμάς στα πλαίσια της συμφωνίας εκεχειρίας βρίσκονται στο Ισραήλ. Η Έμιλι Νταμάρι, η Ρόμι Γκόνεν και η Ντόρον Σταϊνμπρέχερ, βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος.

«Η Εμιλι, η Ντόρον και η Ρόμι έχουν επιτέλους πάρει τον δρόμο για τα σπίτια τους», δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι. «Είναι μία στιγμή μεγάλης συγκίνησης», συμπλήρωσε.

Αρχικά οι τρεις όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό από μέλη της Χαμάς και στη συνέχεια η οργάνωση τις παρέδωσε στον ισραηλινό στρατό. Οι ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που οι τρεις γυναίκες παραδόθηκαν στον στρατό.

Η βιντεοκλήση της Έμιλι Νταμάρι με συγγενείς της και το τραύμα στο χέρι

Όπως αναφέρει το timesofisrael.com, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν την Έμιλι Νταμάρι σε βιντεοκλήση με μέλη της οικογένειάς της, μετά τη συνάντηση με τη μητέρα της. Η Έμιλι βρισκόταν σε εγκαταστάσεις των IDF για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Στις εικόνες η Έμιλι έχει έναν επίδεσμο στο χέρι της, αφού είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023. Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan, έχασε δύο δάχτυλα.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE