Στις 2/12 η υπόθεση εναντίον Τράπεζας Κύπρου για τα ελληνικά ομόλογα

Στις 2/12 η υπόθεση εναντίον Τράπεζας Κύπρου για τα ελληνικά ομόλογα

Στις 2 Δεκεμβρίου στις 9:00 το πρωί παραπέμφθηκε η δεύτερη υπόθεση που αφορά την Τράπεζα Κύπρου και πρώην ανώτατα στελέχη της στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Η υπόθεση η οποία καταχωρήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου είχε ως έναυσμα έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων από την Τράπεζα και την παράλειψή της να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης.

Συνολικά, οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι έξι πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου και η ίδια η Τράπεζα ως νομικό πρόσωπο.

Πρόκειται για τους Ανδρέα Ηλιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, Γιάννη Κυπρή, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Συγκροτήματος, Ανδρέα Αρτέμη, Μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο, Γεώργιο Γεωργιάδη, Μη εκτελεστικό Μέλος, Κώστα Σεβέρη, Μη εκτελεστικό Μέλος και Κώστα Χατζήπαπα, Μη εκτελεστικό Μέλος.

Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν, επίσης, μέλη της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

ΠτΔ: «Η Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα και με αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας»

Άμεσα και με αποφασιστικότητα αντέδρασε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δήλωσε την Τρίτη, στην Πάφο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας πως ένα από τα πλέον σημαντικά έργα είναι η εγκατάσταση κινητής μονάδας αφαλάτωσης στην Κισσόνεργα ύψους €14,7 εκατ., έργο που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, όπως είπε.

BEST OF TOTHEMAONLINE