Υπ. Παιδείας: Μεγάλο ποσοστό γονέων ενέγραψαν τα παιδιά τους στο eΔΕΑ - Επιτυχημένο το σύστημα

Υπ. Παιδείας: Μεγάλο ποσοστό γονέων ενέγραψαν τα παιδιά τους στο eΔΕΑ - Επιτυχημένο το σύστημα

Το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών στην πρώτη δημοτικού προχωρά με επιτυχία αφού πέραν του 85% των γονέων και κηδεμόνων έχουν κάνει τις εγγραφές των παιδιών τους, δήλωσε το Σάββατο η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, προσερχόμενη στην τελετή εγκαινίων της Έκθεσης Επαγγελμάτων «Σταδιοδρομία 2025», που διεξάγεται στα Κεντρικά Γραφεία της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου στη Λευκωσία.

Η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι σε σχέση με δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφών στην πρώτη δημοτικού, το γνωστό «eΔΕΑ», αυτό προχωρά με επιτυχία αφού πέραν του 85% των γονέων και κηδεμόνων έχουν κάνει τις εγγραφές των παιδιών τους. «Αυτό σημαίνει πέραν των 8.000 ανθρώπων (σ.σ. έχουν κάνει εγγραφή)», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι τα θέματα που απασχόλησαν τον Τύπο προκαλούν και ξενίζουν κάπως το Υπουργείο Παιδείας αφού μιλούν για το θέμα του Γονέα 1 και Γονέα 2, ενώ πριν γίνει οποιαδήποτε εγγραφή στην πλατφόρμα ζητείται ξεκάθαρα το να αναγνωριστεί ο χρήστης ως πατέρας/μητέρα.

Συνεπώς, συνέχισε η κ. Μιχαηλίδου, «είναι πολύ καλύτερα να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα του τι γίνεται στην πλατφόρμα» προσθέτοντας ότι ο σκοπός είναι οτιδήποτε γινόταν για τόσα χρόνια σε έντυπη μορφή, με χαρτί, στο σχολείο να μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά από το σπίτι για να εξοικονομηθεί χρόνος και κόπος από τους γονείς.

Συνεπώς, είπε η Υπουργός Παιδείας,«για μας είναι μια πολύ σημαντική καινοτομία η οποία σε βάθος χρόνου θα δώσει πολλά στοιχεία στο Υπουργείο μας όπως τον ηλεκτρονικό φάκελο του μαθητή και σειρά άλλων και θα πρέπει να τη στηρίξουμε, βελτιώνοντας την, στηρίζοντας και ακούγοντας βεβαίως ανησυχίες ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

LIVE: Το Ισραήλ ξεκίνησε να σχεδιάζει τις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Δεκέμβριο - Πότε ενημερώθηκε ο Τραμπ

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες «αδειάζουν» Νετανιάχου – Τραμπ για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE