Εκεχειρία στη Γάζα: Θα αφεθούν 737 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς ομήρους

Εκεχειρία στη Γάζα: Θα αφεθούν 737 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς ομήρους

Το Ισραήλ θα αφήσει ελεύθερους 737 Παλαιστίνιους κρατούμενους με αντάλλαγμα 33 Ισραηλινούς ομήρους κατά την πρώτη φάση της συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, την οποία ενέκρινε χθες Σάββατο η ισραηλινή κυβέρνηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, «η κυβέρνηση ενέκρινε την απελευθέρωση 737 φυλακισμένων και κρατούμενων με καθεστώς διοικητικής κράτησης», επεσήμανε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Μεταξύ των κρατουμένων που αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι είναι ο Ζακάρια Ζουμπέιντι, υπεύθυνος για πολλές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών πολιτών και πρώην επικεφαλής των Ταξιαρχιών αλ Άκσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φάταχ, ο οποίος απέδρασε από ισραηλινή φυλακή το 2021.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από την Ολομέλεια του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

ΠτΔ από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη»

Η ενότητα είναι η μεγαλύτερή μας δύναμη, τόνισε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE