Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Η Κύπρος έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Η Κύπρος έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ»

Την πεποίθηση ότι η στενή συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και επί διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη, ωστόσο υπέδειξε πως είναι αβάσιμες οι όποιες ανησυχίες της Τουρκίας για το αμυντικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, αλλά και του διπλωματικού αποτυπώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι μπορεί υπάρξει θετική κατάληξη, εάν επιδειχθεί ειλικρινής πολιτική βούληση από την τουρκική πλευρά.

Πρόσθεσε ότι εάν η άλλη πλευρά επιμένει σε άνοιγμα μόνο του οδοφράγματος μιας Μηλιάς, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσέλθει στη συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο να υπάρξει θετική κατάληξη.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE