«Η συμφωνία της Γάζας θα τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ

«Η συμφωνία της Γάζας θα τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Μοχάμεντ μπιν Αμπντελραχμάν Αλ Θάνι, επιβεβαίωσε απόψε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ντόχα, ότι 33 όμηροι θα απελευθερωθούν κατά την πρώτη φάση εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, η οποία θα διαρκέσει 42 ημέρες.

Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή την Κυριακή, σύμφωνα με τον Αλ Θάνι.

«Η Χαμάς θα απελευθερώσει 33 Ισραηλινούς αιχμαλώτους, μεταξύ των οποίων γυναίκες (…) παιδιά, ηλικιωμένους, ασθενείς και τραυματίες, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση πολλών κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές. Οι λεπτομέρειες της δεύτερης και της τρίτης φάσης θα οριστικοποιηθούν κατά τη διάρκεια εφαρμογής της πρώτης φάσης», διευκρίνισε.

Το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ θα παρακολουθούν την εφαρμογή της συμφωνίας, μέσω ενός μηχανισμού που θα εδρεύει στο Κάιρο, πρόσθεσε. Στον μηχανισμό αυτόν θα μετέχει μια ομάδα αποτελούμενη από εκπροσώπους και των τριών χωρών, οι οποίες μεσολάβησαν για την επίτευξη συμφωνίας.

Από το Κάιρο, ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι χαιρέτισε τη συμφωνία, με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ και τόνισε ότι πλέον είναι σημαντικό να παραδοθεί γρήγορα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE