Στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Συρίας - Θα δουν Φιντάν, Γκιουλέρ και τον αρχηγό της ΜΙΤ

Στην Τουρκία οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Συρίας - Θα δουν Φιντάν, Γκιουλέρ και τον αρχηγό της ΜΙΤ

Επίσκεψη στην Τουρκία θα πραγματοποιήσει αύριο, 15 Ιανουαρίου, ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Άσαντ Χασάν αλ Σαϊμπάνι, συνοδευόμενος από υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία.

Από τουρκικής πλευράς θα συμμετέχουν στις επαφές με τους Σύρους ομολόγους τους οι υπουργοί Εξωτερικών και 'Αμυνας, Χακάν Φιντάν και Γιασάρ Γκιουλέρ, καθώς και ο αρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αλ Σαϊμπάνι ανακοίνωσε την επίσκεψή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εξής ανάρτηση στα τουρκικά: «Αύριο θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία, η οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ τον συριακό λαό επί δεκατέσσερα χρόνια, για να εκπροσωπήσουμε τη νέα Συρία».

Πριν από την ανατροπή του Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Αλ Σαϊμπάνι ήταν επικεφαλής πολιτικών υποθέσεων της Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ στην πόλη Ιντλίμπ.

Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Αλ Σαϊμπάνι πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό μεταβαίνοντας στη Σαουδική Αραβία, ενώ ακολούθησαν το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ιορδανία, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

ΠτΔ: «Πρώτη σκέψη η πλήρης κατάργηση του Φορέα» - Η αντίδραση για παραίτηση Χαραλάμπους

Η παραίτηση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους είναι πράξη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, καλώντας όλες τις αρμόδιες Αρχές του κράτους να αξιοποιήσουν όλα τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους για πλήρη διερεύνηση της υπόθεση αναφορικά με το βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE