Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 14 Ιανουαρίου - Πείτε τους χρόνια πολλά!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 14 Ιανουαρίου - Πείτε τους χρόνια πολλά!

Τρίτη 14 Ιανουαρίου σήμερα και τιμάται η Αγία Νίνα Ισαποστόλου. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι: Νίνα, Νίνας.

Ποια ήταν η Αγία Νίνα Ισαποστόλου
Γεννήθηκε στην Καππαδοκία, όπου κατοικούσαν πολλοί Γεωργιανοί και φέρεται ως συγγενείς του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Η μητέρα της, Σωσάννα, ήταν αδελφή του Επισκόπου Ιεροσολύμων Ιουβεναλίου.

Η Νίνα κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Γεωργία, περί τον 3ο αιώνα μ.Χ. Η αποστολική της δράση και το χάρισμα της θαυματουργίας οδήγησαν τους βασιλείς της Γεωργίας Μιριάν (265-342 μ.Χ.) και Νάνα στο να γίνουν Χριστιανοί. Η Αγία βρήκε τον τόπο, όπου είχε εναποτεθεί ο χιτώνας του Χριστού, στον κήπο των ανακτόρων και εκεί ανήγειρε τον Ναό του Αγίου Στύλου.

Τιμούνται επίσης οι Τριάντα Οκτώ Πατέρες: Οι Άγιοι αυτοί Πατέρες ζούσαν μέσα στις σπηλιές του όρους Σινά κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ξαφνικά μία μέρα βάρβαροι εισέβαλαν και τους έσφαξαν μέσα στις καλύβες και τους κήπους τους. Πέθαναν προσευχόμενοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.