Τέσσερις οι εταιρείες στα κατεχόμενα με πιστοποιητικό για χαλλούμι ΠΟΠ

Τέσσερις οι εταιρείες στα κατεχόμενα με πιστοποιητικό για χαλλούμι ΠΟΠ

Τέταρτη εταιρεία, μέλος της «ένωσης παραγωγών γάλακτος», η Meriç Süt, πέρασε την πιστοποίηση του οργανισμού Bureau Veritas για παραγωγή χαλλουμιού ως προϊόντος «προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης» (ΠΟΠ).

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Ντιαλόγκ γράφει σήμερα ότι αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ ο εκπρόσωπος της «ένωσης παραγωγών γαλακτοκομικών προϊόντων» στο τουρκοκυπριακό «ίδρυμα γαλακτοβιομηχανίας» («SÜTEK»), Μαχμούτ Ερντέν.

Προσθέτει ότι πλέον υπάρχουν τέσσερις πιστοποιημένες εταιρείες στα κατεχόμενα, οι Arden, Garanti, Gülgün και Meriç και υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 10 εταιρείες διαθέτουν τις τεχνικές προϋποθέσεις και τον εξοπλισμό για να λάβουν αυτό το πιστοποιητικό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE