Ηλίας Φωτόπουλος: Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Ηλίας Φωτόπουλος: Κύπρος και Ελλάδα εργάζονται για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό

Η Κυπριακή Δημοκρατία εργάζεται με αποφασιστικότητα, σε συντονισμό με την ελληνική πολιτεία, για την επίτευξη λύσης, δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής, τόνισε στον πανηγυρικό του λόγο με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο Πρεσβευτής της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος.

“Λύσης σταθερής και με διάρκεια που θα βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε να καταστεί η Κύπρος ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρας, χωρίς το ατελέσφορο σύστημα των εγγυήσεων και την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής”, επισήμανε ο κ. Φωτόπουλος, στην ομιλία του μετά το πέρας της πανηγυρικής δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β΄, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου.

Ο Πρεσβευτής της Ελλάδας είπε ότι η σημερινή επέτειος του 40, για άλλη μια φορά εορτάζεται κάτω από το βάρος της διαιρεμένης Κύπρου και πρόσθεσε ότι “η Κυπριακή Δημοκρατία ένα σύγχρονο και ανεξάρτητο κράτος χώρα μέλος της ΕΕ, δικαιούται ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση όπως και οι λοιπές χώρες μέλη της ΕΕ”.

Ο κ. Φωτόπουλος είπε ακόμη ότι μέσα στο σημερινό σύγχρονο ασταθές περιβάλλον, οι δύο χώρες, Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πόλο σταθερότητας σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου και “καλούνται από κοινού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρελθόντος, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες του παρόντος και να δώσουν πειστικές και βιώσιμες λύσεις για το μέλλον”.

Αναφέροντας ότι ο στόχος θα επιτευχθεί, ο κ. Φωτόπουλος προέτρεψε όλους “να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη, συντεταγμένα, με ορθολογική σκέψη και με γνώμονα τις αξίες και τις αρχές μας και να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE