Ρίγη συγκίνησης για τους Κύπριους ανάπηρους πολέμου 1974 – Παρέλασαν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη Video

Ρίγη συγκίνησης για τους Κύπριους ανάπηρους πολέμου 1974 – Παρέλασαν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη Video

Οι Κύπριοι τραυματίες πολέμου του 1974 παρέλασαν για πρώτη φορά στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου 2015, αφού μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνου Καμένου, είχαν την τιμή να παρελάσουν καταχειροκροτούμενοι από τους Ελλαδίτες αδελφούς μας, οι Κύπριοι ανάπηροι πολέμου του 1974.

Αυτή η κίνηση έγινε όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Καμένος για να αποδοθεί ένας μικρός φόρος τιμής από την μητέρα πατρίδα, στους Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι πολέμησαν με θάρρος τον Τούρκο εισβολέα το 1974. 

Στην παρέλαση επίσης για πρώτη φορά μετά το 1974 επίσημος προσκεκλημένος από την Ελληνική κυβέρνηση ήταν ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης. 

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Συγκλίσεις, μεθοδολογία και ΜΟΕ συζήτησαν κατ’ ιδίαν Χριστοδουλίδης-Έρχιουρμαν

Θέματα ουσίας και συγκεκριμένα τις συγκλίσεις, αλλά και θέματα μεθοδολογίας και ΜΟΕ συζήτησαν στη σχεδόν τρίωρη συνάντησή τους την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τουφάν Έρχιουρμαν, στα γραφεία της αποστολής Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, στην νεκρή ζώνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE