Δρ.Καραγιάννης: Σε έξαρση οι ιώσεις στην Κύπρο - Πως θα επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων

Δρ.Καραγιάννης: Σε έξαρση οι ιώσεις στην Κύπρο - Πως θα επηρεάσει το άνοιγμα των σχολείων

Σε έξαρση βρίσκονται διάφορες ιώσεις το τελευταίο διάστημα, με τα δημόσια νοσηλευτήρια στην Κύπρο να έχουν καταγράψει μεγάλη κινητικότητα και νοσηλείες.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον καθηγητή Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος ανέφερε ότι αυτό το διάστημα παρατηρείται έξαρση στους ιούς RSV, κορωνοϊό και ιό της γρίπης.

«Είναι εποχιακές ιώσεις οι οποίες είναι σε έξαρση λόγω του κρύου και του συγχρωτισμού των γιορτινών ημέρων» ενώ αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες για τους επόμενους 1-2 μήνες.

Σημείωσε επίσης ότι με το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να υπάρχει μια μεγαλύτερη έξαρση των ιών μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας.

Τόνισε πως οι ευάλωτες ομάδες θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας, όπως τηρούσαν κατά την περίοδο του κορωνοϊου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Παρέμβαση ΠτΔ για το αρδευτικό - Αναστέλλεται κινητοποίηση, αναζητείται άμεση λύση

Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη συνεργασία του Υπουργού Γεωργίας, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος και της Διευθύντριας του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, αναστέλλεται η προγραμματισμένη για την Κυριακή κινητοποίηση για το σοβαρό αρδευτικό πρόβλημα της Κοιλάδας Χρυσοχούς, σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους των αρδευτών από τον κ. Νέστορα Μιχαήλ.

BEST OF TOTHEMAONLINE