Όπως δήλωσε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η Λειτουργός του κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ελένη Κωνσταντίνου, ο δραπέτης εντοπίστηκε μετά από κλήση πολίτη ο οποίος ενημέρωσε την Αστυνομία ότι άγνωστο άτομο βρίσκεται στο εργοστάσιό του. «Μετά από συντονισμένη επιχειρήση που στήθηκε άμεσα το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε και συνελήφθη», πρόσθεσε.
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη από μέλη της Αστυνομίας μέσα στο εργοστάσιο που είχε διαρρήξει, υπόθεση για την οποία είχε συλληφθεί και ήταν υπόδικος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δύναμης.
Σημείωσε επίσης ότι ο ίδιος ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε έκθεση γεγονότων και αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας η διαθεσιμότητα των δύο αστυνομικών που τον φρουρούσαν.
Ερωτηθήσα εάν γνωρίζει η Αστυνομία ακριβώς τις συνθήκες της απόδρασης, απάντησε πως μας έχουν δοθεί κάποιες εξηγήσεις αλλά δεν έχουμε όλες τις λεπτομέριες ούτε για το πως κατάφερε να αφερέσει τις χειροπέδες και αν είχε συνεργούς ή οποιαδήποτε βοήθεια.
Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.