Με ειδικό ρομπότ που σαρώνει τον βυθό του Πηνειού ψάχνουν τα ίχνη του 39χρονου Βασίλη στη Λάρισα

Με ειδικό ρομπότ που σαρώνει τον βυθό του Πηνειού ψάχνουν τα ίχνη του 39χρονου Βασίλη στη Λάρισα

Ακόμα και ειδικό ρομποτικό σύστημα έχει επιστρατευτεί στις έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στη Λάρισα, προπαραμονή Πρωτοχρονιάς, 30 Δεκεμβρίου 2024.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, πρόκειται για το σύστημα Emily που διαθέτει ειδικό σόναρ για να σαρώσει και τον βυθό του Πηνειού.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο εθελοντής ναυαγοσώστης εκπαιδευτής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εξειδικευμένος σε διασώσεις σε ορμητικά νερά, Δημήτρης Χαλιώτης, «στη Λάρισα συνδράμει μία ομάδα εξειδικευμένων διασωστών από την Πάτρα και συνδράμουν με βάρκα, δύτη και ένα ρομποτικό σύστημα το Sonar Emily που ελέγχει την κατάσταση στο βυθό».

Η ίδια ομάδα έχει σηκώσει και drone με θερμική κάμερα για έρευνες από ψηλά ενώ στην περιοχή βρίσκεται και πεζοπόρο τμήμα με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που συμμετέχει στις αναζητήσεις για την ανεύρεση του 39χρονου.

Σημειώνεται ότι ο Πηνειός έχει ερευνηθεί σε μήκος περίπου 10 χιλιομέτρων αλλά η σάρωση θα επαναληφθεί σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Live: Νέο κύμα βομβαρδισμών στην Τεχεράνη - Το Ισραήλ καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιθέσεις μετά από αυτές που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Τεχεράνη, την οποία εγκαταλείπουν μαζικά χιλιάδες άνθρωποι. Το Ιράν προειδοποίησε τους κατοίκους του Τελ Αβίβ και της Χάιφα να εκκενώσουν την περιοχή, ενώ οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE