Μπλίνκεν: Εφικτή η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Μπλίνκεν: Εφικτή η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Πεπεισμένος ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς θα επιτευχθεί, αλλά ενδεχομένως μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τη Δευτέρα (6/1).

«Εάν δεν περάσουμε από τη γραμμή του τερματισμού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, είμαι βέβαιος ότι θα ολοκληρωθεί κάποια στιγμή, ελπίζω μάλλον νωρίτερα παρά αργότερα, και όταν γίνει αυτό, θα γίνει με βάση το σχέδιο που πρότεινε ο πρόεδρος Μπάιντεν», δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Σεούλ.

Η Χαμάς φέρεται το βράδυ της Κυριακής (5/1) να έχει συμφωνήσει με το Ισραήλ σε έναν κατάλογο 34 ομήρων που θα απελευθερωθούν στην πρώτη φάση μιας πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, αλλά η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται να διευκρινίσει ποιοι από αυτούς είναι ζωντανοί, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές που επικαλούνται αξιωματούχους της Χαμάς και του Ισραήλ.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έσπευσε να διαψεύσει γρήγορα την πληροφορία και δήλωσε ότι «μέχρι στιγμής η Χαμάς δεν έχει δώσει κατάλογο ομήρων».

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

Ξεκαθαρίζει το τοπίο για το καλώδιο ο ΠτΔ - «Δεν υπάρχει καμία κρίση, φυσικά και θα γίνει»

«Φυσικά θα γίνει το καλώδιο και φυσικά προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Η επιθυμία της Κυπριακής Δημοκρατίας και η επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης - και μεταφέρω εδώ και από τη συζήτηση μου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό - είναι φυσικά να γίνει αυτή η ηλεκτρική διασύνδεση», δηλώνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr.