Υπ. Γεωργίας για υπόθεση Ακάμας: Σε εξέλιξη η έρευνα για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα

Υπ. Γεωργίας για υπόθεση Ακάμας: Σε εξέλιξη η έρευνα για ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα

Η έρευνα σε σχέση με τον Ακάμα για "ενδεχόμενα πειθαρχικά αδικήματα είναι σε εξέλιξη από ερευνώσα λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας", αναφέρει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προσθέτοντας ότι όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει η Υπουργός Γεωργίας Μαρία Παναγιώτου, «εκεί και όπου τεκμηριωθούν ευθύνες θα αποδοθούν».

Με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη σε σχέση με τον Ακάμα, το Υπουργείο Γεωργίας αναφέρει ότι θέση του «είναι ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2027, όπως προνοεί ο αρχικός προγραμματισμός».

«Πρωταρχική μας έγνοια, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα η αρμόδια Υπουργός, είναι η διασφάλιση αυτού του περιβαλλοντικού θησαυρού», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι «η ολοκλήρωση των έργων δεν αποτελεί ζήτημα απλής διεκπεραίωσης, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι τα έργα να γίνουν σωστά και με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας, εντός Ιανουαρίου θα υπάρχει καλύτερη εικόνα του πότε και πώς θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αυστηρή περιβαλλοντική επόπτευση των έργων, εντός της φιλοσοφίας του Σχεδίου Αειφόρου Διαχείρισης και Ανάπτυξης Ακάμα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.