Στα 22 εκατοστά το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι τα Θεοφάνεια

Στα 22 εκατοστά το ύψος του χιονιού στο Τρόοδος - Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι τα Θεοφάνεια

Ασθενής ψηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο ασθενής χαμηλή πίεση αναμένεται να επηρεάσει πρόσκαιρα το νησί από αύριο. Στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα θα αιωρείται σκόνη μέχρι και τη Δευτέρα.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται κατά τόπους να πέσουν ελαφρές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα αρχικά θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά θα καταστεί γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, ενώ σταδιακά στα βόρεια, στα ανατολικά και τα νότια, θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα κατέλθει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Κυριακή, ο καιρός θα συνεχίσει να είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος από μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους ενδέχεται να πέσουν ελαφρές βροχές. Το πεδίο των ανέμων στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια παράλια, θα είναι ενισχυμένο.

Τη Δευτέρα, ανήμερα των Θεοφανίων, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά διαστήματα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Το πεδίο των ανέμων στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια παράλια, θα είναι ενισχυμένο.

Την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος με κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις, ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται και αυξημένες ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Τρίτη, δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να συνεχίσει να κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές της εποχής. Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 2 εκατοστά στην πλατεία Τροόδους και 22 εκατοστά στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE