Απόδραση 49χρονου: Σοκάρουν όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο - Πρόταση για εικονικό γάμο και για αγορά σπιτιού είχε ο Σουηδός δραπέτης

Απόδραση 49χρονου: Σοκάρουν όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο - Πρόταση για εικονικό γάμο και για αγορά σπιτιού είχε ο Σουηδός δραπέτης

Σοβαροί ισχυρισμοί διατυπώθηκαν από τον αστυνομικό ανακριτή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου προσήχθησαν το πρωί αστυνομικός, 44 ετών και δικηγόρος 54 ετών, στους οποίους επιβλήθηκε διάταγμα οκταήμερης κράτησης, για παροχή συνδρομής στην απόδραση 49χρονου Σουηδού κρατούμενου, στις 22 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με αστυνομικό ανακριτή, η δικηγόρος παρείχε στον Σουηδό κρατούμενο χάρτη, κινητό τηλέφωνο, φορτιστή και εργαλείο για να βοηθήσει στην απόδραση του. Τού πρότεινε επίσης να τελέσουν εικονικό γάμο. Ο αστυνομικός πρότεινε στον Σουηδό, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, να του πωλήσει το σπίτι του.

Κατά την αστυνομική έρευνα, στην οικία του αστυνομικού, βρέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα και περισσότερα φυσίγγια από αυτά που είχε χρεωθεί. Ο αστυνομικός κατηγορείται τώρα και για παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ο Σουηδός απέδρασε στις 22 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν υπό φρούρηση, σε ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα. Είχε συλληφθεί με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα των σουηδικών αρχών, για αδικήματα οικονομικής φύσεως ποσού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο δραπέτης εντοπίστηκε, μια μέρα αργότερα, σε ανεγειρόμενη πολυκατοικία στο κέντρο της Λάρνακας.

Πηγή: news.rik.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE