ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

 ΥΠΕΞ Συρίας-ΗΠΑ: Στόχος η αποτροπή επανεμφάνισης τρομοκρατίας στη Συρία

Ο κοινός στόχος για την αποτροπή της επανεμφάνισης της τρομοκρατίας στη Συρία συζητήθηκε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Υπουργοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε την ανάγκη να υποστηριχθεί μια πολιτική διαδικασία υπό την ηγεσία της Συρίας που θα προασπίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα δίνει προτεραιότητα σε μια κυβέρνηση που θα είναι αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς.

Προστίθεται ότι οι δύο Υπουργοί συζήτησαν τον κοινό στόχο για την αποτροπή της τρομοκρατίας που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Τουρκίας και της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.