Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για το αεροπλάνο που έπεσε στο Καζακστάν

Ο Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για το αεροπλάνο που έπεσε στο Καζακστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με το ρωσικό πρακτορείο Tass να μεταδίδει ότι ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη «συγγνώμη» του για το «τραγικό περιστατικό της πτώσης του αεροπλάνου σε ρωσικό εναέριο χώρο».


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη συζήτηση που έγινε ειπώθιηκε ότι το αζέρικο αεροσκάφος προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Γκρόζνι την ώρα που σε αυτό ήταν σε εξέλιξη επιθέσεις από ουκρανικά drones τα οποία προσπαθούσε να αναχαιτίσει η ρωσική αεράμυνα.

«Το επιβατικό αεροσκάφος του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησε επανειλημμένα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Γκρόζνι. Την ώρα εκείνη το Γκρόζνι, το Μοζντοκ και το Βλαντικαβκάζ δεχόταν επίθεση από ουκρανικά UAV και η ρωσική αεράμυνα απώθησε αυτές τις επιθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τις συνομιλίες στο Κυπριακό ο ΠτΔ - Δέχθηκε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου στο Προεδρικό

Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση του, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου.