LIKE ONLINE

Γιατί ακούμε τους χτύπους της καρδιάς μας όταν ξαπλώνουμε την νύχτα και πότε πρέπει να ανησυχούμε - Βίντεο

Γιατί ακούμε τους χτύπους της καρδιάς μας όταν ξαπλώνουμε την νύχτα και πότε πρέπει να ανησυχούμε - Βίντεο

Για ποιο λόγο ακούμε τους χτύπους της καρδιάς μας όταν ξαπλώνουμε την νύχτα.

Εξηγώντας το λόγο για τον οποίο ακούμε το «χτύπο» της καρδιάς μας όταν ξαπλώνουμε σε ένα πρόσφατο βίντεο στο TikTok ο Αμερικανός χειρουργός Dr Anthony Youn, ο οποίος παρομοίασε τον θόρυβο με το μπάσο που είναι «πολύ δυνατά» στο μαξιλάρι σας, είπε: «Αν, κάθε τόσο, ξαπλώνετε στο πλάι και ακούτε την καρδιά σας να χτυπάει, το πιθανότερο είναι ότι η καρωτίδα σας κάθεται στο μαξιλάρι σας».

Οι καρωτίδες αρτηρίες είναι ένα από τα κύρια αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς που βρίσκονται εκατέρωθεν του λαιμού μας και περνούν από το εσωτερικό των αυτιών μας. Είναι υπεύθυνες για την παροχή αίματος στο κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό μας.

Όταν ξαπλώνετε στο πλάι, η καρωτίδα βρίσκεται ουσιαστικά πάνω στο μαξιλάρι σας, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος του γδούπου είναι απλώς το σώμα σας που κάνει τη δουλειά του για να σας κρατήσει ζωντανούς και υγιείς.

 

 

Πρέπει να ανησυχώ για το αν ακούω τους χτύπους της καρδιάς μου στα αυτιά μου;

Ο Δρ Youn συνεχίζει να εξηγεί ότι το να ακούτε συνεχώς τους χτύπους της καρδιάς σας ενώ είστε ξαπλωμένοι στο πλάι ή όταν στέκεστε όρθιοι θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας κατάστασης που ονομάζεται παλλόμενες εμβοές.


Σύμφωνα με το Tinnitus UK, οι παλλόμενες εμβοές είναι όταν ακούγεται ένας «ρυθμικός θόρυβος» είτε στο κεφάλι, είτε στα αυτιά είτε και στις δύο περιοχές, ο οποίος συνήθως ταιριάζει με τον καρδιακό παλμό σας.

Ο Δρ Youn προσθέτει ότι οι παλλόμενες εμβοές είναι «συνήθως καλοήθεις, υπάρχουν ορισμένες δυνητικά ανησυχητικές αιτίες, οπότε είναι καλύτερο να δείτε το γιατρό σας».

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι οι παλλόμενες εμβοές μπορεί να προκληθούν από διάφορα πράγματα, συνήθως από μια αλλαγή της ροής του αίματος στα αγγεία που περιβάλλουν τα αυτιά. Αυτό μπορεί να προκληθεί από όγκους στο κεφάλι και τον αυχένα, αυξημένη αρτηριακή πίεση καθώς και εγκυμοσύνη, αναιμία και υπερθυρεοειδισμό.


Το Harvard Health αναφέρει ότι «τις περισσότερες φορές, οι παλλόμενες εμβοές δεν είναι κάτι ανησυχητικό». Ωστόσο, αν βρεθείτε να ανησυχείτε ιδιαίτερα για τα συμπτώματά σας, δεν είναι κακό να εξεταστείτε από τον παθολόγο σας.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μονή Αββακούμ: Νέα αναβολή πήραν οι μοναχοί Νεκτάριος και Πορφύριος - Πότε ορίστηκε η νέα ημερομηνία

• Υπόθεση Ποταμιάς: «Κλειδί» ο 39χρονος από το Καμερούν - Άρχισε να «κελαηδάει» στις Αρχές – Αλλάζει τους ισχυρισμούς του – Βίντεο

• Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για ηλεκτρονικές ταυτότητες σε Κύπριους - Το έξυπνο κίνητρο της Κυβέρνηση για τις πρώτες 100.000

• Μιχάλης Σοφοκλέους: Αποκάλυψε on air φωτογραφία όταν έπαιζε ποδόσφαιρο - «Ήμουν ένα πουλί των Κυπριακών γηπέδων» - Βίντεο

• Κεντρικές Φυλακές: Βρήκαν σπασμένο κινητό στο κελί του ισοβίτη που έκανε podcast – Εξετάζεται το ενδεχόμενο να έλαβε χρήματα για τη συνέντευξη



Χαμένη στη μετάφραση η πολιτική ηγεσία - Αποπροσανατολισμός τα ΜΟΕ από την ουσία του Κυπριακού

Χαμένη στη μετάφραση η πολιτική ηγεσία - Αποπροσανατολισμός τα ΜΟΕ από την ουσία του Κυπριακού

Τα πάνω κάτω έφερε η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στον Ερσίν Τατάρ στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top