Ξεκινούν τα έργα για το Γραμμικό Πάρκο Αχερίτου

Ξεκινούν τα έργα για το Γραμμικό Πάρκο Αχερίτου

Αρχές του νέου έτους είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν τα κατασκευαστικά έργα για το Γραμμικό Πάρκο Αχερίτου, ένα έργο που αποτελούσε πάγιο αίτημα της ακριτικής κοινότητας τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας, στον οποίο συμπεριλήφθη η Αχερίτου μετά την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανακοίνωσε την υπογραφή του συμβολαίου με την εργοληπτική εταιρεία «Σταύρος Ανδρονίκου & Υιός Λτδ», που θα κατασκευάσει το πάρκο σ’ ένα χώρο δυτικά της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου.

Το κόστος θα ξεπεράσει τις 800 χιλιάδες ευρώ και το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε., στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027». Τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν περίπου ένα χρόνο από την ημέρα έναρξή τους.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν εξωτερικό χώρο πάρκου με μεταλλικό στέγαστρο και παγκάκια, πλατεία, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ποδηλάτων, χώρο τοποθέτησης σκυβαλοδόχων, τοπιοτέχνηση καθώς και άλλες απαραίτητες υποδομές, όπως σύστημα διαχείρισης όμβριων υδάτων και αποχετεύσεις. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο πράσινο στοιχείο του πάρκου, κατά μήκος του οποίου θα γίνουν φυτεύσεις διαφόρων δέντρων και φυτών.

Ο αντιδήμαρχος δημοτικού διαμερίσματος Αχερίτου Μιχάλης Καούνας δήλωσε ότι στόχος του Γραμματικού Πάρκου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην ακριτική αυτή περιοχή, ενισχύοντας το πράσινο κι ενώνοντας, παράλληλα, την κεντρική οδό Κώστα Ηλία με την εκκλησία. Πρόσθεσε, ακόμα, πως στην Αχερίτου προγραμματίζονται προσεχώς ακόμα τρία έργα, τα οποία αφορούν την ανακαίνιση κτηρίου με στόχο την δημιουργία χώρου απασχόλησης παιδιών, την σκίαση της κεντρικής πλατείας και την συντήρηση του ιατρείου της περιοχής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

«Χρήματα σήμερα ή αίμα αύριο»: Θρίλερ στις Βρυξέλλες για τη βοήθεια στην Ουκρανία με παγωμένα ρωσικά κεφάλαια, «plan B» εάν δεν πειστεί το Βέλγιο

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συνεδριάζουν απόψε στις Βρυξέλλες, προσπαθώντας να βρουν κοινό βηματισμό ως προς το αν θα χρησιμοποιήσουν τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση δανείου ύψους 210 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία, σε μια διαπραγμάτευση που δοκιμάζει τη συνοχή και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE