Υπ. Ενέργειας: Απαντά στις ανησυχίες για GSI - Έτοιμη η ΚΔ για διαβουλεύσεις για κοινή συνισταμένη

Υπ. Ενέργειας: Απαντά στις ανησυχίες για GSI - Έτοιμη η ΚΔ για διαβουλεύσεις για κοινή συνισταμένη

Είναι έτοιμη η ομάδα εργασίας από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τον φορέα υλοποίησης αλλά και με το Υπουργείο Ενέργειας της Ελλάδας για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και μια συμφωνία εφ’ όλης της ύλης, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου, σχετικά με την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης.

Ερωτηθείς για δημοσίευμα για "αμερικανικές ανησυχίες" όσον αφορά στο καλώδιο για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Κρήτης, ο κ. Παπαναστασίου επεσήμανε ότι «δεν είναι αμερικανικές ανησυχίες» καθώς δεν είναι η συγκεκριμένη χώρα η οποία έχει ανησυχίες για τη συγκεκριμένη ηλεκτρική διασύνδεση, σημειώνοντας ότι ο Οίκος τον οποίο έχει διορίσει Κυπριακή Δημοκρατία για να κάνει την αξιολόγηση, τυχαίνει να είναι αμερικάνικος.

«Εμείς, ως Κυπριακή Δημοκρατία ορθά έχουμε διορίσει έναν οίκο αξιολόγησης - ο οποίος είναι αξιόλογος Οίκος - ο οποίος έχει δώσει κάποιες παρατηρήσεις, κάποιες εισηγήσεις και κάποιες τροποποιήσεις σε κάποιες από τις συμφωνίες τις οποίες προτείνει ο φορέας υλοποίησης και αφορούν κατά κύριο λόγο τους μελλοντικούς επενδυτές αλλά και μετόχους», είπε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει μελετήσει το ζήτημα «και είμαστε έτοιμοι με την ομάδα εργασίας μας να ξεκινήσουμε διαβουλεύσεις με τον φορέα υλοποίησης αλλά και με το Υπουργείο Ενέργειας της Ελλάδος για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη και μια συμφωνία εφ’ όλης της ύλης».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE