Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ στον ΟΚΥπΥ για χαμένους φακέλους ασθενών - Έρχεται αλλαγή

Πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ στον ΟΚΥπΥ για χαμένους φακέλους ασθενών - Έρχεται αλλαγή

Πρόστιμο ύψους €46.500 επιβλήθηκε στον ΟΚΥπΥ για χαμένους φακέλους ασθενών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου - Εκπρόσωπος Τύπου, επιβεβαίωσε την επιβολή προστίμου προς τον Οργανισμό αναφέροντας ότι «Είχαμε τέτοια φαινόμενα» και σύμφωνα με την νομοθεσία υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζιδου Νικολαϊδου, για την απώλεια ιατρικών φακέλων ασθενών και εντύπων εγγραφής ασθενών στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Ο κ.Χαριλάου σημείωσε ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν φάκελοι καθώς «Η πρόθεση μας είναι να μην υπάρχουν φάκελοι και να είναι όλα ηλεκτρονικά», εξηγώντας ότι είναι μια διαδικασία η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE