ΥΠΑΝ για τα επεισόδια στη Λάρνακα: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, «ακολουθώντας πρωτόκολλα»

ΥΠΑΝ για τα επεισόδια στη Λάρνακα: Λαμβάνονται όλα τα μέτρα, «ακολουθώντας πρωτόκολλα»

Ανακοίνωση για τα επεισόδεια που σημειώθηκαν σε σχολεία της Λάρνακας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, σε σχέση με τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας που έχουν παρατηρηθεί κατά τις τελευταίες μέρες, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) διαβεβαιώνει ότι, τόσο μέσω των υποστηρικτικών του υπηρεσιών, όσο και σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, αυτά τυγχάνουν άμεσης διαχείρισης από ειδικούς, καθώς και παροχής υποστήριξης συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς, γονείς/κηδεμόνες και παιδιά. Η αύξηση της νεανικής βίας αποτελεί δυστυχώς πραγματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευρύτερη βία στην κοινότητα.

To ΥΠΑΝ διαβεβαιώνει επίσης ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ακολουθώντας συγκεκριμένα πρωτόκολλα, δράσεις, προγράμματα πρόληψης και στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης για τη διαχείριση του σοβαρού αυτού φαινομένου. Τα τελευταία χρόνια τα προγράμματα στο χώρο του σχολείου εφαρμόζονται σε συστηματική βάση και καλύπτουν θέματα όπως ενσυναίσθηση, επικοινωνία, επίλυση συγκρούσεων, πρόληψη εκφοβιστικής συμπεριφοράς, συναισθηματικές ανάγκες, εφηβεία, είτε με τη μορφή ολιστικών προγραμμάτων, προληπτικών/ παρεμβατικών δράσεων ή/και βιωματικών εργαστηρίων. Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και γονείς/κηδεμόνες τυγχάνουν συστηματικών εκπαιδεύσεων με παρόμοια θεματολογία, επίσης σε συστηματική βάση.

Το σχολείο αποτελεί ένα προστατευτικό παράγοντα από μια σειρά άλλων παραγόντων , ατομικών, οικογενειακών, κοινωνικών. Η υποστήριξη και η ενεργός εμπλοκή όλων των βασικών θεσμών της κοινωνίας μπορεί να δημιουργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού πολυπαραγοντικού φαινομένου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE